Hvad er en "racekat" ?

Forbrugernævnet har den definition, at en racekat er en kat, der er avlet af to stambogsførte katte. I Danmark findes der to store organisationer der udfører dette, Felis Danica og Tica. Hvoraf FD er den største og ældste.

Alle katte er dejlige dyr og alle fortjener et godt langt liv, ligegyldigt om det er huskatte eller racekatte, men vi, der har valgt at opdrætte og sælge racekatte, gør det under kontrollerede former. Loven siger, at killinger tidligst må flytte fra moderen når de er 12 uger gamle, de skal ligeledes vaccineres før udlevering . Det anbefales at der laves en kontrakt mellem køber og sælger, for at undgå der kan opstå tvister.

Opvæksten af killinger er så afgørende for, om det bliver tillidsfulde kælne familiemedlemmer, derfor  anbefaler vi altid et godt forhold mellem køber og sælger. Her under er der en beskrivelse af de racer der ses på den pågældende dag, det vil så være muligt at få en lille snak om racens specifikke kendetegn med opdrætter.

 

 

Abyssinier

Den oprindelig løvefarvede livlige lille kortshårskat med usædvanlig stor personlighed. Nu fås den i flere farvevarianter med og uden sølv, men alle med den korte glatte ”tickede” pels. En meget legesyg kat der nok skal fortælle familien og rangordenen i huset. Elegant i sit udseende og dejlig i sit væsen. Pelsplejen består af jævnlig let børstning i fælleperioder.
Hellig Birma

Måske Rolls Roycen blandt racekatte, fordi dens aftegninger i korrekt udgave er så svære at opnå. Den halvlange silkeagtige pels er ret nem at have med at gøre, men naturligvis er der noget pelspleje i fælleperioderne. Alle Birmaer er maskede og har derved blå øjne. Farverne er mangfoldige og de findes også i stribede og skildpaddemønstrede varianter. En kat der helst må have selskab af enten en anden kat eller et andet dyr, hvis man er udearbejdende.
Burmilla

Burmillaen er en relativ ny race, fremkommet ved at krydse Burmeseren med Chinchilla Perser (BURM + ILLA = Burmilla. Den har arvet Burmeserens dejlige sind og Chinchilla sølvpels. Det er en familiekat som er legesyg. Som det ses er det en korthårskat med relativ nem pelspleje. Farven er hvid med sort chinchilla-tipping eller golden med mørk tipping – dvs. det yderste af hårene har en mørk farve.
Norsk Skovkat

Den Norske Skovkat er nok den første halvlanghårede race med stor udbredelse i Danmark. Den har et trekantet hoved med lige næse og flotte store ører. Også her er der et stort udvalg efter smag og behag i farver og mønstre. Pelsen er lidt grovere end hos Maine Coon, og måske lidt nemmere at holde. Også her en kat med et årvågent udtryk, legesyg i de unge dage og ellers glad for selskab.
Maine Coon

Fra USA kommer den store halvlanghårede kat med den løveagtige hovedform og meget fine silkeagtige pels. Det er i dag én af de mest populære racer, den findes også i et stort udvalg af farver og mønstre, flere ses her på udstillingen. Pelsen er ret nem at holde, men man skal være forberedt på noget pelsarbejde i fældningstiderne. Et vågent og nysgerrigt temperament, med stor kærlighed til andre katte, hunde og naturligvis familien.